Babykalender

Babykalender

De groei en ontwikkeling van je baby van maand tot maand volgen? De babykalender van WIJ geeft iedere maand een overzicht van je baby’s ontwikkeling mét daarbij handige tips en tricks die jij als ouder goed kunt gebruiken op dat moment. Klik hieronder op een maand naar keuze en ontdek wat je die periode samen met je baby allemaal kunt verwachten .

Wat ben je trots op je kleintje en wat verandert hij snel. Je kunt je ogen soms niet geloven. Het eerste jaar groeit je baby uit tot een nieuwsgierig minimensje dat tegen zijn eerste verjaardag al heel veel kan. Om steeds goed op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen vertelt de babykalender van WIJ je iedere maand wat je kunt verwachten én krijg je handige tips mee op het gebied van spelen, slapen, voeding en veiligheid.





Ieder kind is uniek

Als je de babykalender raadpleegt is het goed om je te realiseren dat iedere baby uniek is en jouw kind dus ook. De genoemde ontwikkelingen en verwachte mijlpalen in de babykalender zijn een indicatie en gaan uit van een gemiddelde. Het kan zijn dat je kind op sommige vlakken ontwikkelingen op een eerder of later moment laat zien. Dat is normaal en vaak niets om je zorgen over te maken. Twijfel je aan de groei en/of ontwikkeling van je kind? Bel dan het consultatiebureau voor advies.

Persoonlijke ervaringen en verhalen lezen

Ben je benieuwd naar de persoonlijke ervaringen en verhalen van andere moeders? Op WIJ.nl plaatsen we regelmatig persoonlijke verhalen over het eerste jaar met een baby. Wil je ook een ervaring of gebeurtenis delen? Lees hier hoe je jouw verhaal aan de redactie van WIJ kunt sturen.

Volg je WIJ al via Instagram en Facebook? Daar delen we dagelijks interessante verhalen, weetjes, tips van experts en plaatsen we regelmatig mooie winacties.

De eerste weken met je baby

Zodra je baby is geboren, beginnen jullie samen aan een groot avontuur. Wat kun je verwachten in de eerste weken na de bevalling? Samen met je partner beleef je een bijzondere periode, waarin jullie alles leren over de verzorging en ontwikkeling van jullie kleintje. Na een paar weken ken je je kleintje al bijna niet meer terug. Wat wordt ‘ie al groot en wijs!

De mooiste mijlpalen

Je vraagt je soms af: wat gaat er allemaal in dat kleine hoofdje om? Je baby leert in het eerste jaar ontzettend veel. Van omrollen, loszitten, tijgeren, kruipen tot misschien wel de eerste stapjes. Benieuwd wat je wanneer zo ongeveer kunt verwachten? Dit overzicht toont de mooiste mijlpalen in het eerste jaar van je baby. En wacht maar tot je zijn eerste (schater)lachje hoort. Onvergetelijk! En wist je dat je baby dit nu allemaal al kan zien?. Bijzonder hè?

Het belang van slapen voor je baby

Waar een pasgeboren baby bijna de hele dag slapend doorbrengt, slaapt een baby van bijvoorbeeld 8 maanden al op redelijk vaste tijden. Slapen is belangrijk voor je baby. Er zijn dagen dat je kleintje opeens slechter slaapt, omdat hij bijvoorbeeld in een slaapregressie zit. Ook de gebroken nachten kunnen voor ouders erg vermoeiend zijn. Je vraagt je af: wanneer gaat je kind doorslapen?. Houd nog even vol, het komt goed. Echt!

Van melk naar vaste hapjes

In het eerste jaar ben je ook veel tijd en energie kwijt aan met het voeden van je baby. In het begin staat er alleen borstvoeding of flesvoeding op het menu van je kleintje. Vanaf 4 maanden mag je beginnen met de eerste hapjes. Vanaf dan zal je baby langzamerhand meer vast voedsel gaan eten. Let op: het gaat een gezellige smeerboel worden!

Omgaan met babykwaaltjes

Net nu je van die vervelende zwangerschapskwaaltjes verlost bent, krijg je (nouja, je baby) te maken met babykwaaltjes. Je weet nooit precies wanneer ze komen, maar je kleintje krijgt sowieso in het eerste jaar een aantal keer te maken met koorts of eerste tandjes. Gelukkig kun je een aantal dingen doen om het leed te verzachten en wat dacht vaneen flinke dosis moederliefde. Dat doet je kind altijd goed.

Tips voor een babyproof huis

Als je baby zich steeds beter kan bewegen en verplaatsen, wordt het tijd om je huis eens goed onder de loep te nemen. Is het nog veilig voor die grijpgrage handjes? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Loop deze tips voor een babyproof huis eens na. Al met een paar simpele aanpassingen is jullie huis weer een veilige plek voor je kleine ontdekker. Dat geeft een fijn gevoel!