Ontwikkeling van je baby in de 3e week

Ontwikkeling van je baby in de 3e week

Je baby zal nog steeds heel veel slapen, maar regelmaat is daar nog niet echt in te ontdekken. De meeste baby’s beginnen pas tussen de derde en de zesde week een eigen slaapritme te ontwikkelen. Hoe verloopt de ontwikkeling van je baby in de 3e week?

Contact maken met je baby

Hoe klein je baby nu ook is, hij maakt al echt contact. Jouw gezicht fascineert hem enorm. Leg je baby op je schoot en praat tegen hem, trek gekke bekken, zing lieve liedjes. Als je goed naar je baby kijkt, zie je dat hij geluiden en bewegingen maakt om je aandacht te trekken. En welke geluiden of gezichten vindt hij leuk? Doet hij je na als jij tong uitsteekt? Nog meer spelletjes die je met je baby kunt doen om de ontwikkeling in de 3e week te stimuleren.

Naar buiten met je baby

Na twee weken binnen zitten, kun je er behoefte aan hebben om weer eens lekker naar buiten te gaan. Als je baby ook naar buiten mag, kun je een klein rondje om gaan met de kinderwagen. Je baby zal genieten van de buitenlucht en de nieuwe indrukken die hij opdoet zijn belangrijk voor zijn ontwikkeling.

Wat neem je mee onderweg?

Als je wat langer van huis gaat, is het handig wat spulletjes mee te nemen in een luiertas. Naast luiers doe je er billendoekjes in en misschien een schoon setje kleren. En mocht je geen borstvoeding geven, dan is het ook altijd handig om een voeding en fles mee te nemen. Er zijn doosjes te koop waar je de afgepaste hoeveelheid poedermelk in kunt bewaren. Als je een thermosfles met warm water en een flesje koud water meeneemt, kun je overal een fles op de juiste temperatuur klaarmaken. Bekijk de Dagje Weg Checklist om te zien of je alles compleet hebt.

De spieren van je baby worden sterker

Het piepkleine is nu van je baby af. Zijn plooitjes zijn strak getrokken en hij leert in rap tempo allerlei dingen. Zijn spieren worden steeds sterker en daardoor worden zijn bewegingen minder schokkerig. Misschien kan hij nu al heel kort zijn hoofdje optillen als hij op zijn buik ligt. En als hij een geluid hoort uit een bepaalde richting, zal hij zijn gezicht ernaartoe draaien.

Tips tegen vermoeidheid

Iedere jonge ouder is moe, dus schaam je niet om ervoor uit te komen. Moeder worden is een emotionele gebeurtenis en het slaaptekort maakt het er niet minder vermoeiend op. Praat er eens over met andere ouders of neem eens een kijkje op het WIJ Forum. Echt, ze zullen je begrijpen en kunnen je misschien goede tips geven om met je vermoeidheid om te gaan.