Kan mijn baby nog tegen andere ziekten worden ingeënt?

Kan mijn baby nog tegen andere ziekten worden ingeënt?

In een aantal speciale gevallen kan je baby worden ingeënt tegen tuberculose en griep.

Vaccinatie tegen tuberculose

Een vaccinatie tegen tuberculose (tbc) is alleen nodig wanneer je baby een verhoogd risico loopt om de ziekte te krijgen. Dat is bijvoorbeeld zo, wanneer hij vaak of lang naar een land gaat waar tbc veel voorkomt.

Griepprik

Als je baby lijdt aan een chronische aandoening aan zijn hart, longen of nieren, of wanneer je baby suikerziekte heeft, kan hij in aanmerking komen voor een griepprik. Dit omdat het griepvirus (influenza) voor baby's en kinderen zeer ernstige gevolgen kan hebben.

Tropen

Wanneer je met je kind naar de tropen of de subtropen vertrekt, moet het vaak nog extra worden ingeënt. Tegen welke ziekten je baby in deze gevallen moet worden beschermd, hangt af van de reisbestemming en de verblijfsduur. Inlichtingen over vaccinaties voor reizigers en hun kinderen zijn bij elke Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) verkrijgbaar.

Reacties (2)

afbeelding van an12-1323764
11 mei 2018
https://www.nvkp.nl/ouders/keuzemogelijkheden/
Aub mensen, lees u in, ik zeg absoluut niet dat vaccineren per definitie niet moet, maar uitstellen tot na 24 maanden zou al schelen!
afbeelding van Moira
11 mei 2018
Je kunt je kind ook in laten enten tegen waterpokken. Is in de meeste landen om ons heen een standaard vaccinatie maar in Nederland moet je er zelf om vragen en ook zelf betalen