Verwen ik haar teveel?

Kim: "Ik hoor van verschillende mensen om me heen van alles over wat mijn kind niet doet of fout doet of van alles negatiefs. Dat maakt me bang. Ze is nu 3 maanden en wordt al verwend genoemd. Omdat ze graag vast gehouden wil worden. Ze grijpt nog nergens naar en pakt niks. Ik weet niet of ik me nu zorgen moet maken of dat ik me te veel laat beïnvloeden door mensen om me heen.

Ze heeft een voorkeur naar links en ze reageert het meest op mijn stem. Niet zo heel veel naar andere stemmen. Met vlagen wel en soms ook niet. Of is dat haar karaktertje?"

Gewennen, niet verwennen

Babyconsulente Angela: Er is niets zo vervelend dan als je het gevoel krijgt dat mensen om je heen hun bedenkingen hebben over jouw kind. Baby's kunnen gewend raken aan bepaalde dingen, maar verwennen gebeurt op deze leeftijd niet.  Het is in ieder geval belangrijk dat je kind goed groeit en zich goed ontwikkelt. Met de informatie die ik nu heb kan ik daar geen oordeel over geven. Ik ga er vanuit dat je het consultatiebureau bezoekt. Als zij zorgen zouden hebben over de ontwikkeling of het gehoor dan zullen ze dit laten weten en wordt er verder gekeken.

Stel jouw persoonlijke vraag aan Angela en Saskia

Voorkeurshouding

Indien er sprake is van een voorkeurshouding die lastig te corrigeren is, dan adviseer ik om een kinderfysiotherapeute mee te laten kijken. Met houding- en hanteringsadviezen kun je dit snel corrigeren. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter. Ik zou je adviseren om dit te bespreken met de jeugdverpleegkundige of de consultatiebureau-arts. Ik gun het je zo dat je hierover duidelijkheid krijgt.