Tips bij reflux

Joyce: "Zelf ben ik orthomoleculair therapeut en moeder van inmiddels 3 kinderen. Onze middelste had veel last van krampen en reflux. Hij reageerde ook op veel allergenen die ik middels borstvoeding doorgaf. Bij onze derde had ik zelf mijn darmen helemaal op orde. Ik at gezond, gebruikte supplementen en voelde me ontzettend goed.

Maar helaas heeft onze derde van nu 7 weken ook veel last van krampjes en verborgen reflux. Ik ben gestart met symbioflor. Het leek beter te gaan. Nu lijkt sinds een aantal dagen de verborgen reflux te verergeren met als gevolg vervelende nachten. Mocht je tips en trucs hebben? Ze zijn welkom!"

Verkeerde suikers laten staan

Orthomoleculair voedingskundige Monique Croes: De reflux geeft voor mij aan dat de voeding niet goed verdragen wordt. Ben je begonnen met de Prosymbioflor of al met symbioflor 1 of 2? Ik raad eerst prosymbioflor aan. Ik vermoed dat je borstvoeding geeft. Zou je voor 3 weken de gluten, melk en eieren kunnen laten staan en verkeerde suikers?  Grote kans dat dan de maag tot rust komt en alles kan herstellen.

Voeding aanpassen

Na 3 weken prosymbioflor zou ik starten met probiotica met lactobacilles rhamanosus en bifidus infantis stammen. Dan na 3 weken jouw voeding aangepast te hebben, heel langzaam 1 ding toevoegen en kijken hoe je kind daarop reageert. 

Stel jouw persoonlijke vraag aan Monique over voeding, allergieeen en kwaaltjes.