Moeite met poepen

Mijn zoontje van 6 maanden heeft moeite met poepen. Hij laat veel windjes en daarbij huilt hij. Hij drinkt zijn flessen goed leeg. Wat kan ik doen? Voedingskundige Charlotte Maintz: Goed dat je dit navraagt. Wat vervelend dat je kleine moeite heeft met zijn ontlasting. Fijn dat hij wel zijn flessen goed leegdrinkt. 

Het belangrijkste is dat het drinkmoment rustig verloopt. Je zoontje hoort zo'n 15 - 20 minuten te doen over het leegdrinken van het flesje zonder pauzes. Zorg ervoor dat hij goed zijn mondje om het speentje sluit. Zo kan hij niet teveel lucht meehappen.  

Water toevoegen

Als je baby echt last heeft van verstopping, dan kun je 10 - 20 ml extra water toevoegen aan de fles. Dit verzacht de ontlasting. Heft hij nu een Standaard voeding? Je kunt overwegen om over te stappen op de Nutrilon Omneo Comfort Opvolgmelk. Dit is een voeding speciaal bij krampjes en een moeizame ontlasting. Het bevat ook een vetzuur dat de ontlasting verzacht. 

Stel jouw persoonlijke vraag aan Charlotte over baby- en kindervoeding. Ook over borstvoeding kun jij je vragen stellen.

Hopelijk heb je wat aan deze tips! We staan graag voor je klaar met alle vragen over de voeding van je kind. Juist omdat we weten dat de voeding tijdens de eerste 1000 dagen van invloed is op de gezondheid van je kind op latere leeftijd.

Reacties (2)

afbeelding van LouJayClay
9 augustus 2017
Mijn zoontje van toen 4 maanden had ook moeite met poepen en kreeg al speciale voeding
Dus kreeg de tip van de huisarts bij elke voeding een theelepel olijfolie bij te doen
Dag erna kwam alles los
afbeelding van blin-1176894
8 augustus 2017
Hallo , mijn zoontje had ook moeite met poepen ik had alles geprobeerd extra water rooibosthee bij de voeding niks hielp toen ben ik maar de hero comfort gaan gebruiken en dat werkt prima ik mis dit met zijn gewone voeding. Hoeveel hero is voor iedere kindje anders mijn zoontje zit op 7 schepen voeding en hij krijgt 4 van hero en 3 van babylove. Dit krijg je ook in het kruidvat merk die voeding