Allergisch voor de hond?

Jess: "Onze zoon is nu 9 maanden oud en is vanaf zijn geboorte erg vaak verkouden. Dit gaat van een gewone verkoudheid tot veel slijm in de keel en hard hoesten 's nachts en daardoor spuugt hij ook. Hierdoor is onze nachtrust zo goed als verdwenen. Kan een baby van 9 maanden allergisch zijn voor dieren? Wij hebben twee langharige katten in huis en onze zoon komt veel bij oma, die twee langharige honden heeft. Nu is hij laatst een tijdje door ziekte thuis gebleven en knapte hij na 2 weken weer op. Sinds deze week komt hij weer bij oma en ook helemaal verkouden en vol met slijm thuis.

Testen op allergie

Kan hij allergisch zijn voor honden? En zo ja, kan dit getest worden en hoe kan dit getest worden? Zie hem ook niet graag bij een dokter zitten en dat ze krasjes op zijn huid moeten maken voor zo’n test ...."

Allergiedeskundige Monique Croes: Hij kan zeker reageren op honden, ook al op deze jonge leeftijd. Helaas zijn testen, zoals de krasjestest op de huid of in het bloed, voor kinderen niet betrouwbaar en deze worden daarom ook niet zo snel gedaan bij zeer jonge kinderen.

Niet heel erg betrouwbaar volgens de medische standaarden, maar wel werkbaar vind ik zelf een goede kinesiologische spiertest. Er zullen vast nog meerdere testen zijn in het alternatieve geneeskunde circuit. Maar in principe heb je zelf al de provocatietest gedaan. Vermijden, kijken wat er verandert, eventueel weer provoceren en zien wat er gebeurt. 

Stel jouw persoonlijke vraag aan Monique over allergieen

NAET therapie

Het mooie van een goede kinesiologie, zoals die bijvoorbeeld NAET therapie gebruikt, is dat stapje voor stapje de allergische reactie kan verminderen. Zo heb ik mijn kinderen voor de hond, aardbei, melk, etc. kunnen helpen en vandaar dat ik dit werk ben gaan doen. Neem eventueel contact op voor meer informatie of zoek een NAET therapeut in jouw omgeving.