Soorten flesvoeding

Flesvoeding geven - Soorten flesvoeding

Als je flesvoeding geeft en een gezonde baby hebt, kun je de eerste 6 maanden volledige zuigelingenvoeding gebruiken. Er zijn veel verschillende merken zuigelingenvoeding op de markt met nauwelijks kwaliteitsverschil. De samenstelling en kwaliteit van alle soorten kunstvoedingen die in Nederland verkocht worden, zijn gewaarborgd en vastgelegd. Soms is een baby overgevoelig voor bepaalde stoffen die aanwezig zijn in de standaard zuigelingenvoeding. In dat geval is overstappen op een speciale zuigelingenvoeding een mogelijkheid.

Hieronder een overzicht van verschillende typen flesvoeding onder speciale omstandigheden (beperkt tot voeding vanaf 6 maanden vanwege wetgeving).

 • Volledige zuigelingenvoeding 6-12 maanden
  Het maag-darmkanaal van je baby is nu beter ontwikkeld waardoor de spijsvertering beter verloopt. Naast de opvolgmelk kan meestal ook een begin worden gemaakt met het eten van vast voedsel (fruit- en groentehapjes). De bekendste standaard flesvoeding voor kinderen van zes tot twaalf maanden:

  Nutrilon standaard 2 
  Nestlè NAN H.A. 2
  Kruidvat 2 standaard
  Similac 2
   

 • Voeding voor hongerige baby’s
  Als je baby genoeg voeding binnenkrijgt en goed groeit maar toch ontevreden is, kan het zijn dat hij meer honger heeft. Voor deze hongerige baby's is er voeding ontwikkeld die zorgt voor een langere verzadiging. Er zitten geen extra calorieën in, dus je hoeft niet bang te zijn dat je baby zwaarder wordt. De voeding voor hongerige baby's kan ook gemengd worden met de standaardvoeding.

  Nutrilon Forte 2
  Kruidvat 2 Extra Care
   

 • Voeding voor baby’s met reflux
  Deze voeding is voor baby’s die veel spugen of (verborgen) reflux hebben. Aan de voeding is johannesbroodpitmeel toegevoegd, waardoor de voeding indikt in de maag en minder snel terug komt. Johannesbroodpitmeel is een natuurlijk voedingsvezel en ook los verkrijgbaar.

  Nutrilon AR 
  Hero Baby Nutrasense Comfort+ 2
  Nutrilon nutriton. (Johanesbroodpitmeel kan toegevoegd worden aan zowel flesvoeding als borstvoeding. De dikte van voeding kan zelf bepaald worden.)
   

 • Voeding voor baby’s met krampjes
  Deze voeding is geschikt als je baby last heeft van krampjes, moeizame ontlasting of spijsverteringsproblemen. Aan deze voeding is ook Johannesbroodpitmeel toegevoegd. Dit natuurlijke voedingsvezel neemt vocht op waardoor de ontlasting zachter wordt.

  Nutrilon Omneo 2
  Hero Baby Nutrasense Comfort+ 2
  Kruidvat 2 Extra Care
   

 • Hypo allergene voeding
  Hypo allergene flesvoeding zorgt ervoor dat de kans op allergie bij je baby verminderd wordt. De voeding bevat gehydrolyseerde eiwitten. Hierbij zijn de eiwitten in stukjes zijn geknipt wat zorgt voor een gemakkelijkere vertering.

  Nutrilon Hypo allergeen
  Hero Baby Nutrasense Hypo allergeen
  Nestlè NAN H.A. 2
   

 • Voeding voor baby’s met koemelkallergie
  Als je baby een koemelkallergie heeft, bestaat er speciale voeding waarbij de eiwitten in nog kleinere stukjes geknipt dan bij de hypo allergene flesvoeding. Hier zijn de eiwitten zo klein geknipt dat je baby geen klachten ervaart bij het drinken van deze voedingen. Door de bewerking krijgt de flesvoeding een andere smaak. Het kan zijn dat je baby daaraan moet wennen. Als de voeding is voorgeschreven door een arts kom je mogelijk in aanmerking voor vergoeding van je zorgverzekeraar.

  Nutrilon Pepti
  Hero Baby Nutrasense Pep 2
   

 • Voeding voor prematuur/dysmatuur geboren baby’s
  Als je baby te vroeg of dysmatuur geboren is heb je volledige dieetvoeding voor pre-(dys)maturen nodig. Deze voeding kan in combinatie met borstvoeding gegeven worden en bevat voldoende energie en eiwitten voor een betere inhaalgroei. Deze voedingen kunnen in aanmerking komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Informeer hierover bij je arts.

  Nutrilon Nenatal 1
  Hero Baby Nutrasense Prematuur 1
   

 • Voeding voor baby’s met lactose-intolerantie
  Deze voeding is gemaakt op basis van soja-eiwit en is hierdoor geschikt voor baby's met een lactose-interolantie. Lactose-allergie wordt veroorzaakt door lactose (melksuiker), in soja eiwitten is dit lactose niet aanwezig.

  Nutrilon Soya 1
   

 • Biologische voeding
  Biologische voeding is samengesteld van melk afkomstig van koeien die uitsluitend gevoerd worden met biologisch voer en daarnaast alle ruimte hebben om buiten in de wei te grazen. Biologische opvolgmelk is van dezelfde kwaliteit als reguliere opvolgmelk en is vaak verrijkt met extra vetzuren en voedingsvezels.

  Neolac Organic 2 Biologische Opvolgmelk
  HiPP 2 Combiotik Opvolgmelk
   

 • Voeding op basis van geitenmelk
  Geitenmelk bevat van nature kwalitatief hoogwaardige eiwitten en is een goed alternatief voor flesvoeding op basis van koemelk. Het is bij uitstek geschikt voor baby’s met een koemelkallergie of lactoseintolerantie.

  Kabrita 2
  NANNYcare 2

De keuze van de juiste voeding kun je maken met hulp van de verpleegkundigen van het consultatiebureau of je arts. 

Reacties (1)

afbeelding van Albana Hoxha
4 augustus 2015
Ik gebruik bij mijn zoontje Nutrilon standaard en Hero snel honger en onrustig slapen. De nutrilon gebruik ik overdag en de andere savonds omdat mijn zoontje eerder honger heeft terwijl hij al 1 uur of 2 uur eerder heeft gehad. Van consultatiebureau GGD mocht ik niet veranderen van voeding en bij het ziekenhuis mocht het wel.