Beginnen met flesvoeding

Als je baby flesvoeding krijgt, kun je het beste beginnen met een gewone, volledige zuigelingenvoeding. Bij het consultatiebureau krijg je alle informatie over hoeveel voeding je baby nodig heeft.

Schema

Soms kan een schema duidelijk zijn. Maar als leidraad kun je, net als bij borstvoeding, het beste de behoefte van je kind volgen. De ene baby wil per keer meer dan de andere. Sommige baby's willen weer liever wat vaker kleine beetjes flesvoeding.

Gemiddeld ga je uit van 150 cc per kilogram lichaamsgewicht. De meeste pasgeboren baby's vragen zelf om de 2 à 3 uur om een voeding. Heb je een slaapkopje of een uiterst tevreden kind? Houd dan in de gaten dat je toch wel zo'n zes tot acht voedingen per 24 uur geeft. Zolang je baby tevreden is en goed groeit, gaat het goed.

Ieder kind is uniek, dit schema is slechts een hulpmiddeltje!

Gewicht baby (kg)
Aantal voedingen per 24 uur
Water (ml)
Afgestreken maatschepjes poeder
Is ± .. ml voeding
< 3
7
60
2
65
3 - 3,5
6
90
3
100
3,5 - 4
5
120
4
135
4 - 5
5
150
5
165
5 - 6
5
180
6
200
> 6
4
180
6
200

 

Andere voeding

Sommige kinderen hebben een andere voeding nodig dan de gewone, volledige zuigelingenvoeding. Niet ieder kind is immers hetzelfde. Er zijn baby's die onverzadigbaar lijken, anderen hebben last van typische babyprobleempjes als spugen, krampjes of moeizame ontlasting. Voor hen is er andere zuigelingenvoeding ontwikkeld. Als je wilt veranderen van voeding, doe dat dan altijd in overleg met het consultatiebureau en kijk na minimaal twee weken wat het resultaat is.

Video: Flesvoeding - Hoe geef je een fles?

Bron: Nutricia Kindervoeding Service

Reacties (10)

afbeelding van burcin22
3 april 2017
Mijn baby is 2maanden ze krijgt maar niet genoeg van 150cc:) moet overstappen naar voeding voor hongerige baby's
afbeelding van Albana Hoxha
3 februari 2016
Gaat het nu wel beter met de flesvoeding HIPP1?
afbeelding van Inkr-1047170
2 februari 2016
Ik heb de borstvoeding kunnen rekken tot 3 maanden icm met kunstvoeding! De kunstvoeding was een hele zoektocht want mijn gevoel vond suiker(maltodextrine) niet goed voor zo een kleine baby dus ik ben voor HIPP 1 zuigelingen melk gegaan.
afbeelding van Albana Hoxha
4 augustus 2015
Hoi, hoe ziet het eruit, het uitslag van je dochter?. Bij mijn zoontje waren van die kleine witte bultjes leek net puistjes. Maar dat is normaal. Ze zeggen dat het van de voeding komt ofso. Als je toch twijfelt huisarts bellen. :)
afbeelding van henkjo
4 augustus 2015
Onze dochter is geboren met 32weken .ze heeft een aantal weken borstvoeding gehad maar nu zijn we overgestapt naar de flesvoeding. Wij geven haar eigen merk Kruidvat en ze groeit prima.doordat ze soms wat terug gaf en ik daar erg onzeker over werd doen we er op advies johannesbroodpitmeel door en ze doet het nu prima ,ze was twee weken terug al drie en halve kilo,trotse en blije ouders van een vechtertje!
afbeelding van nath-1021093
29 juli 2015
Ik gebruik voeding van kruitvat volgens mijn kraamzorg geen verschil met a merken mijn kleine doet het er prima op groeit goed dus goed voor de kleine en je portomonee ps als het niet goed zou zijn zouden ze het ook niet verkopen het gaat tenslotte om kleine baby,s
afbeelding van moni-684066
31 mei 2015
Mijn kraam adviseerde om toch te kiezen voor Nutrilon of Hero. Schijnt dat in deze voedingen toch meer zit dan in de eigen merken. Ik heb daarom gekozen voor Hero. Succes!!
afbeelding van acha-1035459
28 mei 2015
hoi,
mijn dochtertje is bijna 6 weken oud, omdat de borstvoeding moeilijk op gang kwam de eerste dagen werd ik geadviseerd om flesvoeding te geven anders heeft ze weinig binnen. ik geef wel allebei. ik geef Nestlé Start, heeft iemand daar ervaring mee, ze krijgt wat uitslag op het gezicht, ik dacht misschien daardoor, ik weet eigenlijk niet welke voeding de beste is. iemand tips.?

bedankt.
afbeelding van yvonne en siem
9 februari 2014
Hoi, onze jongen is nu 6 weken, en de 1e 2 weken heb ik borstvoeding gegeven maar ik werd er erg onzeker van omdat ik niet wist wat hij binnen kreeg omdat hij veel huilde als we hem op bed legde... ik ben toen gaan kolven en had hem dat gegeven dat maakte me totaal niet onzeker maar omdat ik te weinig voeding had in me borst hebben we kunstvoeding erbij gegeven.. dit is van nutrilon H.A ( hyper allergeen) nu heb ik geen of weinig borstvoeding en we zijn volledig over gestapt naar nutrilon.. jammer dat het erg duur is.. maar ik weet nu zeker dat hij genoeg binnen krijgt...
afbeelding van remo-668234
28 februari 2012
Hallo,

Ik heb een vraag wat betreft eigen merk voedingen van bijv. kruidvat of etos.
Zijn deze voedingen ook goed of is het beter om Nutrilon of Friso o.d. te kopen?