Honger

Baby Eten & Drinken - Honger

Het is net twee uurtjes geleden dat je je baby een fles hebt gegeven en nu lijkt hij alweer honger te hebben! Je baby is onrustig en huilt op een zeurderige toon. En zelfs wanneer hij een dutje doet, wordt hij regelmatig wakker. 'Ik ben niet tevreden!' straalt je kleine uit. Het lijkt er op dat je een hongerige baby hebt, die de hele dag wel zou willen drinken. Hoe kan dat? En nog belangrijker, wat doe je daar nu aan?

Wat is er aan de hand?

Het is niet duidelijk waarom sommige baby's meer voeding nodig lijken te hebben dan andere. Misschien verbruikt jouw baby meer energie of heeft hij meer verzadigende voeding nodig.

Zomaar een fles extra is geen oplossing

Als je merkt dat je baby niet voldoende heeft aan de hoeveelheid voeding, overleg dan op het consultatiebureau of je meer voeding kunt geven. Er wordt dan gekeken naar de groei van je baby.

Groeit je baby goed, maar lijkt hij toch hongerig na de voeding, dan is het geen goed idee om méér voeding te geven. Doe dat ook niet op eigen initiatief. Je baby zou te veel calorieën (energie) binnenkrijgen, waardoor hij te zwaar wordt. Ook het toevoegen van rijstebloem of (voedings)suiker is geen oplossing; die leveren te veel energie. Wat wel kan helpen, is een speciale voeding voor hongerige baby's.

Reacties (3)

afbeelding van Sabr-975130
3 februari 2015
Bovenstaande komt heel bekend voor. Dochter slaapt hazenslaapjes (Max een uur) en wil daarna eten. Dit gaat heel de dag door. 'S nachts maakt ze een lange slaap van 5/6 uur. Daarna weer slaapjes van een uur. Ik geef borstvoeding. Heeft iemand een tip/oplossing hoe ik haar langer kan laten slapen of haar honger gevoel kan stillen. Ze groeit heel goed en heeft voldoende poep en plaswekkers
afbeelding van kellyviveen89
25 oktober 2013
Wij hebben een dochtertje van nu bijna 12 weken oud, onze oudste zat ook vrijwel snel op voeding voor hongerige baby's. Ik kreeg in de kraamtijd ook snel het vermoeden dat onze dochtertje hongerig was, toen wij dit haar gaven, was ze erna zeer tevreden en kwam ze ook niet meer snel voor een nieuwe fles. Ik vind het ook prettig dat ook voeding bestaad voor hongerige baby's !!
afbeelding van loes-7261
31 januari 2013
ik heb zelf een zoontje van 10 weken. We gaven Ties flesvoeding (standaard nutrilon) in de kraamweek, maar hij kwam niks aan en had constant honger. we zijn toen hij 2 weken oud was over gegaan op voeding voor hongerige baby's. wat een uitkomst zeg!! hij is erg tevreden,groeit goed en houdt nu de 4 uur makkelijk vol.