Gezonde leefomgeving voor je baby

Gezonde leefomgeving voor je baby

Chronisch verkouden, hoesten, benauwdheid: baby's lijken er steeds meer last van te hebben. De luchtkwaliteit in huis kan hier mee te maken hebben. Slechte luchtkwaliteit zorgt voor geïrriteerde slijmvliezen en luchtwegen, en hoofdpijn. Hierdoor slaapt je gezin slechter en worden jullie niet uitgerust wakker.

Hoe zorg je voor schone lucht in huis?

Wil je extra aandacht besteden aan een goede luchtkwaliteit in huis? Je kunt een droge huid, ogen en neus voorkomen met een luchtbevochtiger. Sommige luchtbevochtigers kunnen een aangenamere omgeving creëren. Je kunt het apparaat in alle vertrekken gebruiken. Het is belangrijk om te kiezen voor een luchtbevochtiger die hygiënisch vernevelt. Hiermee verbetert de luchtkwaliteit aanzienlijk. Hierdoor behoud je het juiste vochtgehalte in de winter en in de zomer zorg je juist voor een goede luchtdoorstroming.

Hoe creëer je een goede luchtkwaliteit voor je baby?

De temperatuur constant houden, is niet genoeg voor een veilige en gezonde slaap. Er is ook frisse lucht nodig. Je kleine ligt immers de hele nacht in één ruimte. Het raam of ventilatieroosters openzetten is niet altijd voldoende. Of er komt vervuilde lucht de kamer binnen. Denk aan fijnstof en kooldioxine van buiten of huisstofmijt, pollen en allergenen door huisdieren binnenshuis. Of de lucht is te droog in de kamer. Ongezonde lucht kan leiden tot irritatie van luchtwegen, hoofdpijn en benauwdheid. Dit draagt niet bij aan een gezonde nachtrust van je baby.