Coronavaccin en borstvoeding 

Coronavaccin en borstvoeding

De meeste mensen in ons land zijn inmiddels gevaccineerd tegen corona. Ook zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, wordt geadviseerd zich te laten inenten.

Bron: RIVM 

Het RIVM geeft aan dat er geen aanwijzingen zijn dat het coronavaccin in de moedermelk komt en daardoor schadelijk zou zijn voor de baby. In het vaccin zit namelijk ook niet het virus zelf, maar een stukje informatie van het virus. Zo gaan je antistoffen aan het werk om zich te wapenen tegen een besmetting met het virus. En dat is dan ook meteen de reden dat het geen kwaad kan om je te laten inenten als je borstvoeding geeft. Ben je zwanger? Dan gelden er andere richtlijnen. Hier vind je alles rondom het coronavirus en zwanger zijn.

Onderzoek borstvoeding en coronavaccin

Overigens is er niet veel onderzoek gedaan naar het coronavaccin en vrouwen die borstvoeding geven. Het advies van de World Health Organization (WHO) en het RIVM is gebaseerd op andere, vergelijkbare inentingen. Beide organisaties geven op basis daarvan het advies op gewoon borstvoeding te geven na een coronavaccinatie. Uiteraard is het geheel je eigen keuze en hartstikke persoonlijk.