Welke allergieën komen voor bij baby’s?

Welke allergieën komen voor bij baby’s?

Bij baby’s komen vooral voedselallergieën voor. Dat uit zich vaak in klachten als krampjes, spugen, diarree, huilen en huidproblemen, zoals eczeem. Soms kunnen baby’s ook last krijgen van contactallergie.

Welke allergieën komen voor bij baby's?

 • Voedselallergie
  Als je baby een voedselallergie heeft, reageert hij allergisch op bepaalde voedingsmiddelen Het afweersysteem van je kind reageert dan vaak verkeerd op de eiwitten in de voeding. Eiwitten zijn dan ook belangrijke allergenen bij baby’s. Bij baby’s is dit de meest voorkomende allergie.
   
 • Contactallergie
  Door contact met bepaalde stoffen op het huidje van je baby kan een allergische reactie ontstaan. De veroorzakers van deze allergische reactie kunnen parfums, conserveringsmiddelen en kleurstoffen in verzorgingsproducten en in wasmiddelen zijn.
   
 • Inhalatieallergie
  Bij deze vorm van allergie, die ontstaat door stoffen in de lucht, krijgt een kind klachten rondom zijn oogjes, neus en oren. Stuifmeel van gras of bomen zijn bekende boosdoeners. Deze klachten komen zelden bij kinderen onder één jaar voor, maar ontstaan pas na het eerste jaar.

Als je kind klachten heeft die kunnen wijzen op een allergie, is het verstandig om contact op te nemen met je arts bij het consultatiebureau of je huisarts. Soms kan met behulp van allergietesten en bloedonderzoek dan gekeken worden of er inderdaad sprake is van een allergie. Meestal is de arts geen voorstander van zulke bloedonderzoeken onder de leeftijd van één jaar, omdat de uitslag, of die nu positief of negatief is, niet helemaal betrouwbaar is.