Profiel Sanne Bokkers

Je moet inloggen om een vraag te kunnen stellen.

 • smil-305099, 22 mei 2017

  Slecht slapen

  Hoi sandra. Ik ben zwanger van mijn derde kindje alleen slaap ik niet tot nauwelijks. Ik had dit bij mijn eerste zwangerschap van mijn tweeling ook. Wat kan ik hieraan doen. Ik ben nu net 6 weken zwanger.

  Sanne Bokkers, 22 mei 2017

  Beste,

  Wat vervelend zeg! Hierbij een aantal tips;

  - niet eten vlak voor het slapen gaan

  - niet op smartphone of tv kijken vlak voor slapen

  - geen koffie

  - rondje wandelen in de avond

  - sporten

  - eventueel kan Valeriaan geprobeerd worden

  - ga na waar de slapeloosheid door komt en praat hierover (spanning, stress enz) 

  Heel veel sterkte! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Leon-1031507, 09 mei 2017

  Kunt u mij aub helpen ?

  Beste Sandra, Ik ben zwanger van mijn 2e kindje. Gister had ik de 20 weken echo en die mevrouw vertelde dat ze 2 "atanomische" dingen had gezien 1 een klein plekje in het hartje en witte darmen. Dus ik heb de 18e een afspraak bij de gynaecoloog. Maar ik ben me zelf zo gek aan het maken doordat ik allerlei dingen op internet lees. Die mevrouw zei tegen mij had ik me echt geen zorgen hoef te maken en mijn verloskundige zei ook de kans dat er iets is is heel klein, maar volgends protocol moet ze me door sturen naar de gynaecoloog. groetjes Leo

  Sanne Bokkers, 10 mei 2017

  Beste Leo,

  Jammer dat de 20 wkn echo spanning geeft he? Wat ze gezien hebben zijn softmarkers. Ik kan alleen maar aansluiten bij wat de verloskundige en echoscopiste hebben gezegd. De kansen op bijzonderheden zijn niet groot maar wel iets verhoogd. Om deze reden verwijzen ze jou door naar de gynaecoloog. 

  Sorry meer duidelijkheid kan ik ook niet geven... Sterkte en succes met wachten... (wie weet kan de afspraak iets naar voren worden geschoven?)

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • magd-1241067, 02 mei 2017

  Werken zwanger

  Sorry my Nederlands is not so goed, so I will ask the question in english. I Am 21 weeks pregnant and work as kamermeisje in a hotel, so I clean rooms and make beds, I Only work now for 2 dans 3 hours, it is hard work so I Am constantly in fear that I will harm the baby. I dont lift hard things . Can my work Harm my baby? Thanks in advance, and sorry for the language Magda

  Sanne Bokkers, 02 mei 2017

  Hi Magda,

  You will not harm your baby by doing your work! It's no problem to work hard. It's also no problem to lift heavy things. It's important to be carefull with your own body. So be aware of how you lift. 

  I hope you have a good pregnancy!

  sanne Bokkers

 • Lillian1983, 29 april 2017

  Misselijkheid of maagzuur of iets anders?

  Hallo Sanne, Ik ben vijf weken zwanger en heb dagelijks last van een onaangenaam gevoel in mijn maagstreek (linkerkant net onder ribben). Het is 's ochtends het ergst en wordt minder als ik een banaan of iets van zuivel eet, maar dan telkens kleine hapjes. Echt misselijk ben ik echter niet en het is ook geen brandend gevoel. Is het maagzuur (heb ik nooit eerder gehad dus herken het niet) of toch een soort van misselijkheid?

  Sanne Bokkers, 02 mei 2017

  Hallo,

  Dit zou goed een soort misselijkheid kunnen zijn! Een beetje een ongemakkelijk gevoel bij de maag. Steeds kleine beetjes eten is goed inderdaad! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • evav-1286668, 12 april 2017

  Steekjes links boven schaamstreek

  Hallo, Ik ben nu 6 weken zwanger en voel dagelijks lichte steekjes links boven mijn schaamstreek? Ik ben erg bang voor een buiten baarmoederlijke zwangerschap. Kan dit kwaad? Groetjes Anna

  Sanne Bokkers, 14 april 2017

  Beste Anna,

  Lichte steekjes kunnen geen kwaad. Een buiten baarmoederlijke zwangerschap gaat vaak gepaard met ergere steken. Waarschijnlijk komen deze steken door de veranderingen in de baarmoeder. 

  Goede zwangerschap!

  Groet Sanne Bokkers

 • Svan-1280641, 02 april 2017

  Kramp

  Hoi ik ben nu 14 weken en een paar dagen zwanger . Heb alleen dagelijks last van wat krampen s avonds , je kunt de klok er bijna op gelijk zetten. Is dit erg? Of een teken dat de dag te druk was? Alvast bedankt !

  Sanne Bokkers, 14 april 2017

  Hallo,

  Er gebeurd veel in de buik. Door het groeien kan er een krampend gevoel ontstaan. Ook kan het met het opschuiven van de darmen te maken hebben. Ik zou mij geen zorgen maken dat je te druk bent geweest. Dat moet kunnen bij 14 weken!

  Goede zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • alik-1254096, 29 maart 2017

  Angst dat het misgaat

  Dit is de 6e x dat ik zwanger ben, heb helaas altijd miskraam gekregen. Nu ben ik bipolair 2, en dat brengt extra stemmingswisselingen met zich mee. Tot nu was ik richting blij , en juist aan de stabiele kant, maar een paar dagen geleden ging er wat mis in mijn hoofd. Nu maak ik me zorgen, want de vorige keer dat ik een miskraam kreeg ging het ook eerst mis in mijn hoofd, ik voelde dat de vrucht gestorven was, toen kwam de somberte. Dat is ook mijn angst nu. De 20 wk echo is binnen een paar weken, wat raadt je me aan?

  Sanne Bokkers, 01 april 2017

  Wat moeilijk voor je zeg! Ik raad aan jouw zorgverlener te bellen (verloskundige of gynaecoloog). Leg uit wat er aan de hand is en vraag of je eerder op de praktijk kan komen om het hartje te luisteren! 

  Dan kan jij je verhaal doen en kan je hopelijk worden gerustgesteld! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • jhj, 23 februari 2017

  Veel speeksel

  Hoi Sanne, Ik ben 12 weken zwanger en veel last van speeksel. Dit maakt me nog misselijker als ik al ben. Heb pijn in mijn buik van het kokhalzen e/of braken en ben inmiddels doodmoe. Heb jij tips/ideeën? Alvast bedankt voor je reactie. Met vriendelijke groeten Jolieke

  Sanne Bokkers, 23 februari 2017

  Beste Jolieke,

  Wat vervelend he?! Ik heb geen oplossing voor het speeksel. Wel kan bij misselijkheid het helpen om vaak kleine beetjes te eten. Eten voordat je de dag begint. Gember kan soms werken. Daarneest is rust nemen belangrijk. Bij veel braken wil de huisarts nog wel eens emasefene voorschrijven. Sommige dames zoeken hulp bij homeopaat of accupuncturist. 

  Hoop dat het snel beter gaat met je en je een fijne zwangerschap gaat hebben! 

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

   

 • suza-553008, 15 februari 2017

  Diastase

  Goedemorgen Sanne, Ik heb het vermoeden dat ik na mijn zwangerschap/keizersnede (9 mei j.l.) een diastase heb overgehouden. Waar moet ik hiermee naar toe? Alvast dank voor je reactie. Mvg Suzanne

  Sanne Bokkers, 15 februari 2017

  Beste Suzanne,

  Dat is vervelend! Door schuine buikspier oefeningen wordt de diastase soms minder. Dit is echter niet altijd het geval. Het is verstandig om naar een fysio te gaan en te kijken wat hij/zij specifiek voor oefeningen adviseerd om de diastase kleiner te maken!

  Succes!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

 • Ihsane20, 11 februari 2017

  14 weken zwanger...

  Hoi Sanne, op dit moment ben ik 14 weken zwanger, maar voel mij totaal niet zwanger (aan de ene kant natuurlijk super fijn). Misselijk ben ik niet meer, in het begin extreem. Is het iets om druk over te maken,

  Sanne Bokkers, 12 februari 2017

  Hallo,

  Nee dit is zeker geen probleem! Vaak nemen na een week of 12 de kwalen af door daling van het hormoon HCG. Fijn! 

  Fijne zwangerschap!

  Vriendelijke groet,

  Sanne Bokkers

Pagina's