Lotgenoten postnatale depressie

5 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Coco77
afbeelding van Coco77
27 dec 2016 - 20:00
Lotgenoten postnatale depressie

Ik zou graag met moeders in contact willen komen die een postnatale depressie hebben gehad. Ik heb sinds 4,5 week een pnd en slik AD. Ik ben onder behandeling van de huisarts en psycholoog. Ik slik een lage dosering AD. Het gaat beter, ik had de eerste week de hele dag door paniek-en angstaanvallen. De tweede week erg somber en depri. Nu gaat het beter, maar wanneer stopt het gevoel dat ik mijn twee zonen van 3 en 3 maanden niet kan opvoeden. En wanneer komt het "echte" gevoel voor mijn baby. Ik hou van hem, maar er zit een raar gevoel bij. En als hij gaat huilen denk ik, wanneer komt iemand hem halen? Bijna de hele dag denk ik, was je maar ouder. Ik ben momenteel ziek gemeld, heb nog concentratieproblemen. Ik wil graag in contact komen met moeders die hier ook mee te maken hebben gehad en mij adviezen of tips zouden kunnen geven hoe ik hier beter mee om kan gaan.

Muiske
afbeelding van Muiske
21 apr 2017 - 19:23

hoihoi

na de geboorte van mijn zoontje ook een pd gehad.mijn hulpverleenster heeft de crisisdienst in geschakeld.ik heb medicatie gekregen en gesprekken met de psychiater, dit heeft mij erg geholpen gelukkig en na een tijdje begon ik ook steeds meer van mijn zoon te genieten

 

 

 

suza-1095904
afbeelding van suza-1095904
9 mrt 2017 - 11:02

Hoi, ik ben Suus en ik ben deze week naar de huisarts geweest omdat ik me eigenlijk al een paar maanden niet goed voel. Vooral voel ik me vlak qua stemming, en wordt ik niet vrolijk en enthousiast van de dingen in mijn leven. Op dit moment is mijn zoontje van 9 maanden het enige waar ik blij van wordt, maar tegelijkertijd slokt hij mijn energie ook op. Omdat ik soms ook wel goede momenten heb vraag ik me echt af of dit een postnatale depressie kan zijn. Mijn huisarts geeft aan dat dit meer n normale depressie is maar omdat ik eigenlijk pas echt klachten vlak voor het stoppen van bv kreeg twijfel ik daar toch sterk aan. Het bv geven ging niet geheel vlekkenloos, bij de start hebben ze mij niet goed begeleid waardoor mijn zoon iei tenweinig voeding kreeg, ik was daarna erg gecontroleerd bezig en continue bang dat mijn zoontje niet genoeg kreeg terwijl dit niet het geval was. Ik voel geen haat of afkeer tegen mijn zoon zoals de meesten volgens mij wel hebben, maar heb wel klachten zoals vlakke sombere stemming voor het grote deel, weinig tot geen energie, moe, slecht eten/afvallen, weinig communiceren, onzeker, krampachtig op zoek naar dingen waar ik blij van wordt, niet weten waar ik blij van wordt, achter de feiten aanlopen/ denken dat er nooit een einde komt aan wat ik nog allemaal moet doen, staren, op de automatische piloot. Verder werk ik 32 uur in de gehandicaptenzorg en mijn man werkt fulltime. Herkent iemand deze dingen en zou het toch een pn depressie kunnen zijn? Ik heb nu bloed laten prikken en een verwijzing nd psycholoog.

Kim_-1079388
afbeelding van Kim_-1079388
17 jan 2017 - 20:26

Hoi coco77 en ivh85,

Ik zou graag met jullie in contact willen komen. Mijn zoontje is nu bijna 10 maanden en ik wist bij zijn geboorte al gelijk dat ik mij niet voelde zo als ik mij had willen voelen. Na 6 maanden heb ik aan de bel getrokken en ben in doorverwezen naar een psycholoog.  De gesprekken daar hebben mij nog niet veel geholpen. Het heeft mij wel geholpen om aan mijzelf en de mensen die belangrijk voor mij zijn, toe te geven dat het niet goed met mij gaat.  Ik kan wel zeggen dat het nu langzaamaan beter gaat. Vooral mijn gevoel naar mijn zoon toe is beter gewoorden.

Misschien intressand om mail adressen uit te wisselen?

mijn mail is: kim_rijn@hotmail.com

 

Groetjes Kim

lvh85
afbeelding van lvh85
11 jan 2017 - 20:21

 

 

Ik lees met je mee als je het niet erg vind, ik zit in een vergelijkbare situatie.

Mijn verhaal:

Ik ben ruim 3,5 jaar geleden bevallen van onze dochter, mooie zwangerschap maar de bevalling ging na het inleiden snel en ik ben gescheurd tijdens de bevalling. Na ruim een uur naar de OK om geholpen te worden maar vanaf het eerste moment dat ze bij me lag 'voelde' ik niks voor haar. En eigenlijk is dat nog steeds zo. Ik heb heeeel vaak gedacht: zat ze nog maar in de buik, toen was ik nog gelukkig. Dat hoort toch niet om zo te denken als moeder zijnde.... Maar toch denk ik zo. Zoveel tijd later nog steeds.

Ik lachte alles maar weg en leefde maar gewoon door. Wilde er niet over praten, met niemand niet dus ook mijn man niet.

Na 18 maanden besloten we toch voor een tweede te gaan en raakte meteen zwanger. In die 9 maanden heb ik me weer fantastisch gevoeld. Ook deze zwangerschap ging prima en na een ingeleide bevalling met preventieve knip werd onze zoon geboren. Onze dochter is dan 2 jaar en 10 weken. Ze reageerde heel leuk op haar broertje, overal mee helpen enz. Dat ging gelukkig goed want daar maakte ik me heel druk om. En na de bevalling hobbelden we maar weer door. Nog steeds somber, kortaf, geirriteerd, moe, heel moe. De zoon in nu bijna 17 maanden en ik ben nu pas zover dat ik over een PND durf te praten.

Begin december ben ik naar de HA gegaan, samen met mn man, om mijn verhaal te doen. De HA viel bijna van zn stoel af. Had nooit iets aan me gemerkt en dus totaal niet verwacht. Hij heeft me doorgestuurd naar een psycholoog waar ik afgelopen vrijdag mn eerste gesprek heb gehad. Heel raar, nooit eerder bij zo iemand geweest.

Ik fungeer als een moeder, voornamelijk omdat het moet. Je hebt toch de zorg voor de 2 kinderen die ik op de wereld heb gezet, maar het gevoel van moeder zijn, dat is er nog steeds niet... Het is alsof ik dat ene puzzelstukje mis... De psycholoog heeft dat stukje natuurlijk ook niet kan en klaar liggen zodat ik het maar op hoef te halen helaas, was het maar zo eenvoudig. Ik snap alleen niet HOE een psycholoog die leegte op kan vullen..