December 2017

175 reactie(s) / 0 nieuw
Laatste reactie
Alies.K
afbeelding van Alies.K
30 mrt 2017 - 09:36
December 2017

Welkom bij de GEBOORTECLUB DECEMBER 2017! Iedereen die uitgerekend is in December 2017 is welkom hier! Laten we elkaar in de waarde laten en elkaar steunen waar nodig is :)

Meld je aan bij dit forum!! Stuur mij een privé berichtje om jouw gegevens toe te voegen aan de tabel. Zie jij een leeg vakje bij jouw naam? Stuur mij even een PB met de informatie, dan vul ik het aan.

 

Naam Leeftijd Hoeveelste kindje Uitgerekend op Geslacht
Alica 25 1e 5 December  
Anne 24 1e 4 December  
Jessy 29 TWEELING! 2e en 3e 5 December  
Sally   1e 30 november/ 1 December  
Kelsey 24 2e 9 December  
Jsbakker   2e 4 December  
Lena 26 2e begin December  
Amy   1e Begin December  
Cynthia 28 1e 4 December  
Joyce (Jojo1987) 29 1e 10 December  
Suzan 27 1e 4 December  
Joyce (joycevd88) 29 1e 11 December  
Gullu1980 36 5e 14 December  
Selena 21 1e 6 December  
Bianca 22 1e 4 December  
Sientje 40 4e    
Talitha (tbba-1289162) 26 1e begin December  
Andrea   1e★    
Courtney 26 2e 6 December  
Kelly 20 1e 12 December  
Mies 29 1e 6 December  
Kim 20 1e 12 December  
Patty 25 1e samen 4 December  
Sylvia 27 2e 15 December  
Talitha (7alitha) 26 2e 13 December  
Sharon 27 1e 21 December  
Fokje 26 1e 17 December  
Jessica 37 2e 19 December  
Willemijn 31 1e 17 December  
         
jeshen
afbeelding van jeshen
25 apr 2017 - 14:44

Dag dames,

Hier ook gevoelige borsten, misselijkheid en een aardig opgezette buik.
12 mei heb ik pas de eerste echo. Zo moeilijk om zo lang te wachten. Ik vind het zo moeilijk om het geheim te houden. Veel moeilijker dam de vorige keer. Mijn schoonzus wil een hardloopwedstrijd doen in september. Of ik meedoe. Ben er altijd voor in. Moeilijk smoesjes verzinnen. Hetzelfde geldt voor dingen plannen op het werk en in mijn vrijwilligersclubjes. Inmiddels weten mijn twee zussen het al, een vriend en twee vriendinnen die ook zwanger zijn. Dat is al te veel met 6 weken maar ik kan het bijna niet stil houden. Jullie ook zo'n moeite mee?

Groet,
Jessica

Mijnemans85
afbeelding van Mijnemans85
25 apr 2017 - 14:31

Vanochtend is moedersvoormoeders geweest en gelukkig een goede bevestiging gehad! Het roze streepje van de test was direct duidelijk aanwezig. Dus nu alles maar opvangen!

Hoe het te vertellen vinden wij ook wel Wat, omdat er in onze naaste omgeving ook mensen zijn die niet zwanger kunnen raken. Maar dat komt vast wel goed, het is niet dat ik het kan veranderen.. .
Nu weer aan het werk! Fijne middag!

ASK
afbeelding van ASK
25 apr 2017 - 14:18

@Sientje: ik heb het gelukkig niet weer gehad, dus ben weer gerust.

Wat betreft het wel of niet kunnen opvoeden maak ik me niet zoveel zorgen. Voor ons het is allemaal nieuw, en dus nog iets onbevangener denk ik. Het zal vast niet altijd makkelijk zijn, maar samen gaat het ons vast lukken.

Wel hebben we in onze nabije omgeving wat mensen bij wie het zwanger worden niet zomaar vanzelfsprekend is. Ik worstel er best wel mee hoe we het straks moeten vertellen, omdat dit gewoon lastig is. Maar ook daar vinden we vast een oplossing voor!

ZLM.
afbeelding van ZLM.
25 apr 2017 - 13:56

Hoi allemaal! Wat super leuk dit! Alle mama's van december! Voor mij is het de eerste keer. Ik ben wel heel zenuwachtig voor mijn eerste echo van volgende week (3 mei) omdat je dan pas eigenlijk zeker weet dat het er goed uit ziet etc..
Af toe van die harde steken/krampen in mijn onderbuik waardoor ik toch wel even schrik of alles wel goed gaat of niet, herkend iemand dit ook?

Alvast bedankt en succes allemaal xxx

SientjeK
afbeelding van SientjeK
25 apr 2017 - 10:33

@ask heel herkenbaar vorige week had ik precies hetzelfde. Bleek een geknapt vaatje omdat ik te harde ontlasting had. Maar je wereld staat dan echt ff helemaal op zn kop.

@allen hebben jullie dat ook dat je ineens begint te twijfelen. Kan ik dit wel? Hoe moet ik dat straks doen? Gaan we het financieel wel redden? Waar haal ik die hele baby uitzet vandaan? Wat zullen mensen wel niet zeggen. Daarnaast voel ik me schuldig, dat ik nu nog een baby krijg ik heb al drie gezonde kinderen en er zijn zoveel vrouwen die helemaal geen kinderen kunnen krijgen. Pfff het zullen de hormonen wel zijn. Want dit kindje is zo ontzettend gewenst en we hebben zo lang moeten wachten.

ASK
afbeelding van ASK
24 apr 2017 - 16:57

Vanmiddag toch behoorlijk geschrokken, en eigenlijk nog steeds erg gespannen. Had ineens licht bloedverlies, net zoals het de vorige keer begon toen ik een miskraam kreeg. Direct VK gebeld en moet me nog geen zorgen maken (schijnt veel voor te komen), maar merk toch dat ik dat echt wel doe. Ben nu weer zo bang dat het opnieuw misgaat.. :-(

Mijnemans85
afbeelding van Mijnemans85
24 apr 2017 - 16:28

O Ja, wat betreft kleding mag ik niet klagen. Zit nu in mijn 6e week en merk nog helemaal niks. Voor mijn gevoel wel, maar dat is denk omdat mijn darmen een beetje dwars doen sinds ik zwanger ben. Hoop dat het groeien even wacht, omdat wij het ook graag pas verder in de zwangerschap bekend willen maken.

Mijnemans85
afbeelding van Mijnemans85
24 apr 2017 - 16:04

Hoi allemaal!

@Andrea, wat ontzettend verdrietig en naar! En dan ook nog een vervolg krijgen in het ziekenhuis... heel veel sterkte!

@derest, heel herkenbaar die klachten! Ik vind het nog zo 'vaag' voelen. Beetje misselijk, beetje buikpijn, lijkt soms op menstruatiepijn. Ik ben nog steeds bang dat ik ergens een keer hevig ongesteld wordt (dus miskraam) en het over is. Ik kan niet wachten tot we naar de vk mogen in de hoop dat ze goed nieuws heeft. Wij maken van dichtbij mee dat een kindje krijgen niet iedereen gegund is (bij mijn zusje en zwager) dus durven eigenlijk nog niet echt te hopen op dat het goed gaat. Morgen komt er iemand van MoedersvoorMoeders en ik ben blij dat ik dan weer een test mag doen.

Verder heb ik qua klachten veel last van mijn onderrug. Dit is wel vroeg heb ik gelezen, maar heb het al vanaf dat ik zwanger ben. Nu erger als ik heb gewerkt (dat helpt ook niet mee, want ik werk in de bediening in een drukke lunchroomzaak). En die borsten oeh, die doen ontzettend zeer. Mijn vriend vind het wel leuk, want ze worden ook groter, haha.

Kortademig ben ik niet echt, maar wel snel moe/ uitgeput na inspanning. Maar mijn conditie is ook niet Top, dus dat zal ook mee spelen.
Gewoon nog maar rustig afwachten tot we verder in de weken zitten :).

@Talitha, leuke knutsel tip! Ik ben wel van de creatieve dingen dus wellicht maak ik het ook!

Groetjes Willemijn

Prissc
afbeelding van Prissc
24 apr 2017 - 15:45

@Sharonn1989
Ik merk ook al dat mijn eigen broeken niet lekker meer zitten en ik er soms gewoon misselijk van word. Bij mijn 1e had ik dat pas tegen de 16 weken!
ik ben nu ook 5 wkn 2 dagen..

andr-1289646
afbeelding van andr-1289646
24 apr 2017 - 14:50

hallo lieve aanstaande mama's

allereerst heel erg bedankt voor alle lieve berichtjes die ik de afgelopen dagen gehad heb
helaas na 4 dagen in de miskraam te zitten vanmorgen gehoord dat het een niet volledige is
wel kregen we het bericht dat het een tweeling zou zijn geweest. zaterdag is er al een vruchtje gekomen en vanmorgen bleek op de echo dat er nog een vruchtje zat
waarschijnlijk was de ene 5 weken en de andere 6 weken

morgen voor gesprek naar het ziekenhuis om mogelijk gecureteerd te worden of medicatie te krijgen

ik hoop en blijf hopen voor jullie dat jullie trotse mama mogen worden <3
x

Sharonn1989
afbeelding van Sharonn1989
24 apr 2017 - 14:20

Ik herken ook veel! Het enige waar ik (nog) geen last van heb, is het overgeven. Hopelijk blijft dat ook weg maar ik ben pas 5 weken en 4 dagen.

Wij willen heel graag wachten met vertellen tot de echo een kloppend hartje laat zien maar ik zou bijna zweren dat mijn moeder het al weet! Ze roept al twee weken, elke keer als ik haar zie, dat ik dik ben geworden. En dat klopt ook, ik kan mijn eigen broeken niet meer dicht.. Ik heb dit weekend zelfs al een zwangerschapsbroek gekocht.. Ik vind het zelf heel vroeg maar ze zitten heerlijk vergeleken mijn eigen broeken!!
Hebben jullie ook al zoveel last van jullie groeiende buik?

Jesde29
afbeelding van Jesde29
24 apr 2017 - 13:50

Hallo iedereen.. 

 

Ik herken alle kwaaltjes die genoemd worden. pijnlijk/gevoelige tepels/borsten, moeite met slapen, krampen en zo kan ik heleboel opnoemen. 

Ik ben ook snel kortademig. ik ga afwassen en heb ik al wat rugpijn of ben ik super moe.  Ik zou de hele dag slapen maar mijn lichaam weet niet welke juiste houding het beste is. Op mijn zij, rug of buik  (gaat nu vanzelf soms) slapen voelt niet lekker. hahah

Land7782
afbeelding van Land7782
24 apr 2017 - 13:37

Even een vraagje. Als ik iets doe dan ben ik snel kortademig. Ben nu 8 weken zwanger.
Herkent iemand dit?

sele-1285291
afbeelding van sele-1285291
24 apr 2017 - 12:02

Dag dames,

Ja bij mij is het van tepels wel verder gegaan naar Mn gehele borsten na verloop van dagen! Het voelt ook hard ofzo en gevoelig... en ik heb ook het idee dat ik me steeds meer zwanger ga voelen! Had eerst nauwelijks ergens last van maar nu merk ik ook dat langszamerhand de misselijkheid steeds meer naar boven komt. Maar ik vind nog steeds dat het goed te doen is, ondanks dat het natuurlijk niet perse plezierig is haha... ik heb bijna mn 8e week erop zitten en morgen eerste afspraak vk met een echo!! Kijk er ontzettend naar uit :D

Xx

SientjeK
afbeelding van SientjeK
24 apr 2017 - 11:16

Hier idem wat betreft tepels. De misselijkheid wordt met de dag erger. Wordt van heel veel geuren misselijk tot bijna overgeven toe. Gelukkig houd ik alle nog binnen maar let dan ook heel bewust op wat ik eet. Van sommige dingen zoals citrusfruit weet ik dat het voor mij een trigger is. Ook heb ik nu slow release ijzer pillen gekregen omdat de gewone pillen me heel erg misselijk maakten. Verder helpen droge crackertjes, biscuitjes en regelmatig kleine beetjes eten om de ergste misselijkheid te onderdrukken. En frikandelbroodjes whahaha ik kan me daarin op dit moment helemaal klem eten. Niet dat ik dat doe want wat ik er nu aan eet moet er straks weer af.

Courtney26
afbeelding van Courtney26
24 apr 2017 - 08:21

Wat een heleboel december mama's zeg hoe leuk! Dat van de tepels heb ik ook..niet de gehele borsten maar alleen de tepels. Verder ging ik van een prima zwangerschap tot nu toe naar een hel elke dag. Het lijkt wel alsof het elke dag een beetje erger wordt. Misselijk misselijk en enorme hoofdpijn helaas. De moeders voor moeders flessen vullen wordt ook steeds lastiger ivm de misselijkheid maar we gaan gewoon door!

Prissc
afbeelding van Prissc
23 apr 2017 - 20:07

Hallo dames,

Ik mag me onverwacht ook aanmelden bij deze groep.. Ik weet sinds een aantal dagen dat ik zwanger ben van mijn 2e kindje.
Was niet gepland, maar uiteraard is het enorm welkom! Nog meer dames bij wie het niet gepland/onverwacht was?

Ik ben 26 en heb een dochtertje van bijna 2. Volgens het internet zou ik 23 december zijn uitgerekend (dus nu 5 wkn), maar over 2 weken mag ik voor het eerst naar de VK dus weet ik het zeker :)!
Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik 17 wkn ontzettend misselijk geweest en ook afgevallen, tot nu merk ik nog helemaal nergens aan dat ik zwanger ben, gelukkig.

7alitha
afbeelding van tali-1047942
23 apr 2017 - 10:27
Hier vannacht wat bloedverlies gehad. Niet heel veel en verder ook niet met buikpijn... Weet dat dit niet altijd verkeerd hoeft te zijn, maar toch wat ongerust op geworden. Heb dit in m'n eerste zwangerschap niet gehad. En dan ook nog zo in het weekend. :( Morgen toch maar even de verloskundige bellen en dan hopen dat ik binnenkort toch even een echo mag laten maken.
Alies.K
afbeelding van Alies.K
23 apr 2017 - 10:07

Goedemorgen Just-1291495, ik herken wat je omschrijft.. ik heb een aantal dagen geleden ook de VK om exact hetzelfde gebelt en kreeg inderdaad hetzelfde antwoord! Ik ben volgens mijn eigen berekeningen vandaag 8 weken zwanger en heb Dinsdagavond mijn eerste echo..

Zwangerschapspagina Banner

just-1291495
afbeelding van just-1291495
23 apr 2017 - 10:03

Goedemorgen dames,

Gisteren geschrokken. Ik kwam van een verjaardag en ik moest staan. Uiteindelijk een plekje gevonden om te kunnen zitten. Gisterenavond waren we weer thuis en ineens erg felle steken in mijn onderbuik daarnaast met wat zeurderige pijn van de darmen. Vk gebeld en die zei heb je bloedverlies, waar ik gelukkig nee op kon antwoorden. Achteraf hoort het er dus gewoon bij omdat baarmoeder wordt uitgerekt. Meer mensen die hier last van hebben gehad? Nu 6 weken zwanger en over 8 dagen eerste echo.

sele-1285291
afbeelding van sele-1285291
23 apr 2017 - 02:29

just-1291495,

Ik zit in mn achtste week!

tbba-1289162
afbeelding van tbba-1289162
22 apr 2017 - 18:31

Een leuke tip voor de creatieve (aanstaande) mama's

Ik zag op een blog iets leuks om hydrofiele doeken te pimpen.

Nodig

Hydrofiele doeken (4,99 voor 6 bij zeeman)
Hydrofiele washandjes (1.99 voor 6 bij zeeman)
Witte rompers
Aardappels
Scherpmesje
Textielverf( zelf bij action gehaald)
Bakpapier
Strijkbout

Hier onder de link om het te bekijken het is super makkelijk en heel erg leuk om te doen, ik ben al een eind op weg.

http://www.elkeblogt.net/single-post/2016/07/20/DIY-Doeken-stempelen

Groetjes

Talitha

just-1291495
afbeelding van just-1291495
22 apr 2017 - 15:00

Hee.

Eerste week tepels en nu last van de gehele borsten. Hoe ver ben je?

just-1291495
afbeelding van just-1291495
22 apr 2017 - 14:09

Hee.

Eerste week tepels en nu last van de gehele borsten. Hoe ver ben je?

Alies.K
afbeelding van Alies.K
22 apr 2017 - 07:24

@Ask wat fijn dat alles goed was en dat je een kloppend hartje hebt gehoord!! Ik heb je datum aangepast naar 4 December!
@Jojo1987 ik herken die buikkrampjes! Ik heb ook in paniek mijn VK gebelt en kreeg ook te horen dat het bij mij mijn baarmoede is die groeit en draait, is dus kennelijk vrij normaal! Ik was me ook kapot geschrokken :)
@Courtney26 wat fijn dat je het hartje hebt mogen horen! Geeft toch heel veel geruststelling denk ik!
@Andrea wat enorm erg! Ik kan me niet voorstellen wat er door je heen moet zijn gegaan! Ik wens je enorm veel sterkte in de komende periode!

Zwangerschapspagina Banner

sele-1285291
afbeelding van sele-1285291
22 apr 2017 - 00:03

Hallo dames,

Welkom aan alle nieuwe zwangeren onder ons :)

Ik heb sinds een dag of 3 gevoelige tepels. Maar ze doen niet perse pijn ofzo. Hebben jullie gevoelige tepels of zijn het bij jullie echt de hele borsten?

Gewoon benieuwd!

Fijn weekend x

Jojo1987
afbeelding van Jojo1987
21 apr 2017 - 23:06

Hey allemaal,

Allereerst Andrea wat ontzettend verdrietig...

Alle nieuwe zwangeren, welkom! Een hele fijne zwangerschap gewenst.

Ik heb de afgelopen weken veel menstruatieachtige buikpijn in m'n onderbuik gehad en van de week toch even de verloskundige gebeld. Die adviseerde om deze week een echo te laten maken om te kijken of er geen buiten-baarmoederlijke zwangerschap was. Vanmiddag de echo laten maken en het was allemaal goed! Ik ben 6 wk +5 dgn volgens de meting en m'n eigen berekening :) en we werden positief verrast met al een kloppend hartje, zo fijn! Ben helemaal gerust gesteld en begin het allemaal opeens een beetje te beseffen. De buikpijn komt waarschijnlijk door de groei van de baarmoeder en obstipatie :( maar liever dat dan iets anders ;) en sinds twee dagen moe, moe, moe. Maar kan t nu wel beter hebben, omdat ik weet dat het goed is.

Ik hoop dat het bij jullie allemaal ook goed gaat!

X Joyce

jeshen
afbeelding van jeshen
21 apr 2017 - 17:30

Hi Jesde,

Een tweeling wauw dubbel gefeliciteerd.

En natuurlijk voor alle andere dames: gefeliciteerd!

Groet,

Jessica

jeshen
afbeelding van jeshen
21 apr 2017 - 17:26

Beste Andrea,

Heel veel sterkte. Het is emotioneel verdrietig, maar ook lichamelijk heel naar. Dikke knuffel.

Jessica

jeshen
afbeelding van jeshen
21 apr 2017 - 16:54

Beste allemaal,

Ik ben er vorige week achtergekomen dat ik zwanger ben van de tweede! Heel leuk, maar ik ben nog wat voorzichtig. Twee maanden terug een miskraam gehad met 4,5 week. Wist het net een paar dagen, toen het begon te bloeden. Heel vroeg nog, maar toch...
Ik ben nu wel heel veel misselijk en mijn borsten zijn supergevoelig. 12 mei heb ik een eerste afspraak bij de verloskundige. Ik kan niet wachten, haha. Volgens mijn eigen berekening ben ik 19 december uitgerekend en nu dus 5,5 weken zwager. Ik ben 37 jaar en woon in Delft. Ik heb al een meid van 2 jaar. Ook in december geboren (en ikzelf ook).

Groet,

Jesssica

 

ASK
afbeelding van ASK
21 apr 2017 - 13:07

Wat verdrietig Andrea, heel veel sterkte gewenst!

Courtney26
afbeelding van Courtney26
21 apr 2017 - 11:29

Oh wat erg andrea iedereen zijn grootste angst. Ik leef met je mee ontzettend veel sterkte toegewenst in deze rot periode.

Zelf heb ik gister mijn echo gehad met 7+1 weken en vrijwel direct zag ze het hartje kloppen! Ze liet ons dan ook niet in spanning en riep het meteen dat was wel erg fijn. Over 1,5 week mag ik bij de verloskundige terugkomen voor nog een mooi kiekje naar de baby :D

Succes voor alle lieve mama's!

Biancak23
afbeelding van Biancak23
21 apr 2017 - 06:49

Wat een verdrietig nieuws Andrea..
Heel veel sterkte voor nu en de tijd wat nog komend gaat.❤

Patty1991
afbeelding van Patty1991
21 apr 2017 - 06:38

@Andrea, wat intens verdrietig!! Ik wil je heel veel sterkte toewensen voor de komende tijd! En ik hoop dat wanneer jullie er klaar voor zijn het jullie snel gegund wordt!!

@Kelsey, wat super fijn dat alles goed zit &jullie het hartje konden zien!!! Geniet van dit heerlijke gevoel!

@Alle nieuwe toegevoegde mama's: Welkom &ik wens jullie een hele fijne en voorspoedige zwangerschap toe!!!

Zwangerschapspagina Banner

Mijnemans85
afbeelding van Mijnemans85
20 apr 2017 - 22:59

Goedenavond dames, ook ik kan me voegen tot de (Als alles goed gaat) dit december forum. Ik ben 31 en ruim 5 weken zwanger van ons eerste kindje. Ook gaan wij in oktober trouwen, veel mooie gebeurtenissen dus dit jaar! Alles rondom de zwangerschap is natuurlijk nieuw en mijn vriend en ik vinden het heel spannend. Als we eerst de 12 weken maar doorkomen... 10 mei hebben we onze intake bij de verloskundige, ik kan niet wachten! Daarna willen we rond moederdag de familie inlichten.
Aanstaande dinsdag komt er een dame van Moedersvoormoeders langs. Ben ik ook benieuwd naar!
Tot nu toe ben ik vooral moe en heb heel zere borsten, maar ik mag niet klagen als ik de rest zo hoor! Wel grappig om te merken hoeveel overeenkomsten er zijn qua klachten (ook wel logisch natuurlijk)
Voor nu even genoeg. Ik hoop veel gezelligheid en steun hier te vinden en te zijn!
Slaap lekker zo!

Jesde29
afbeelding van Jesde29
20 apr 2017 - 22:26

@ Andrea Ik leef met je mee!broken heart veeel sterkte.

@Kelsey ben blij voor je dat je een kloppend hartje hebt gehoord.fijn gevoel

Sharonn1989
afbeelding van Sharonn1989
20 apr 2017 - 21:55

@Andrea Wat een verdrietig nieuws.. Heel veel sterkte en hopelijk ben je snel weer in blijde verwachting!

@Kelsey Fijn dat je een kloppend hartje hebt gehoord bij de echo! Toch een hele geruststelling lijkt me!

tbba-1289162
afbeelding van tbba-1289162
20 apr 2017 - 21:42

Hey Andrea,

Wat een naar bericht! Ik wens je veel sterkte toe deze moeilijke tijd. Hoop voor je dat er in de toekomst een mooi wondertje bij jullie komt.

SientjeK
afbeelding van SientjeK
20 apr 2017 - 21:38

Andrea wat heftig. Dit wens je niemand toe. Ik hoop dat je snel opnieuw zwanger mag worden en mag genieten van een gezonde zwangerschap. Heel veel sterkte voor de komende tijd.

Joycevd88
afbeelding van Joycevd88
20 apr 2017 - 21:14

Heel veel sterkte Andrea, en wat een lief berichtje! Ik wens jou ook het beste in de toekomst.

Liefs Joyce

kelsey
afbeelding van kelsey
20 apr 2017 - 20:00

oh andrea wat heftig! heel veel sterkte en hopelijk gaat bijeen volgende zwangerschap wel alles goed :$.

alle nieuwe dames van harte welkom! erg gezellig.

k heb een echo gehad vandaag en zag een kloppend hartje en ben 6 weken en 5 dagen. 15 mei weer terug voor controle en 22 mei weer een echo. nu lekker gaan genieten en hopelijk gaan de kwaaltjes snel weg.

7alitha
afbeelding van tali-1047942
20 apr 2017 - 19:52
Wat verdrietig Andrea. Ik wens jullie heel veel sterkte toe en hoop ook dat jullie snel een gezond kindje mogen verwachten!
sele-1285291
afbeelding van sele-1285291
20 apr 2017 - 19:17

Andr-1289646,

Wat een pijnlijk bericht :'(
Ik wens jullie ontzettend veel sterkte toe en hoop dat ook jij zsm gezond jouw kindje mag dragen xxx

andr-1289646
afbeelding van andr-1289646
20 apr 2017 - 18:11

dag meiden,

allereerst heel erg bedankt voor de steun gisteren en vandaag
Vanmiddag een echo gehad en helaas was hierop te zien dat het hartje niet klopt.
Zit dus nu in een beginnende miskraam

Veel verdriet maar ook lichamelijke pijn..
Ik wens jullie alle geluk, liefde, kracht en doorzettingsvermogen toe en hoop dat jullie in december of wanneer dan ook een lief en gezond klein of 2 kleine kindjes in jullie armen mogen sluiten

Lieve groetjes Andréa

just-1291495
afbeelding van just-1291495
20 apr 2017 - 17:35

Hee,

Ik wens je veel succes toe! Hoe was het bij de verloskundige? Ik ben net nieuw in de groep en las je berichtje.

Groetjes Fokje

just-1291495
afbeelding van just-1291495
20 apr 2017 - 17:32

Goedendag allemaal,

Ik kan me ook bij de groep toevoegen.
Ik ben nu 5 en een halve week zwanger.
Fijn om alles met elkaar te delen.

Liefs

SientjeK
afbeelding van SientjeK
20 apr 2017 - 16:27

Ik krijg volgende week mn 8 weken echo en dan twee weken later de termijn echo. De 8 weken echo wordt officieel niet vergoed. Maar is een kadootje van de verloskundige praktijk waar ik me heb aangemeld. Wel luxe hoor. Bij mijn oudste heb ik wel een echo gehad omdat de stand van mn baarmoeder niet overeen kwam met de duur van de zwangerschap. Bij mn tweede heb ik helemaal geen echo gehad dat was toen der tijd alleen op medische indicatie. Bij de jongste was dat jaar net de termijnecho ingevoerd. Dat vond ik toen best luxe. En nu krijg ik er zelfs drie!

7alitha
afbeelding van tali-1047942
20 apr 2017 - 13:50
@Patty1991 Bedankt voor je reactie! Dan heb ik gelukkig niet als enige een praktijk met wat latere echo's. Ik begrijp zeker dat je wat extra echo's wil voor de geruststelling! Hier kost een 'pretecho' 25 euro. Maar ik ga maar 'geduldig' wachten tot de termijnecho, voel me echt zwanger en heb tot nu toe nog geen gekke dingen gehad. @sele-1285291 Ik denk dat de verloskundige je van tevoren wel in had gelicht als jouw 8 weken echo geld kost. (Je kan altijd even navragen) Ik had ook gelezen dat sommige praktijken dit gratis doen als 'service van de zaak'. @andr-1289646 Sterkte vanmiddag, ik hoop dat je echo toch goed mag zijn! ​
Patty1991
afbeelding van Patty1991
20 apr 2017 - 12:32

@ Iedereen, geen idee wat er allemaal gebeurd maar ineens staan (bijn) alle berichtjes die ik ooit heb geplaatst bovenaan SORRY!!!!!

@sele-1285291, bij veel VK praktijken/ Echocentra is de 12 weken de termijnecho (volgens mij was dit vroeger altijd zo). Nu wordt het steeds vroeger en hebben sommige al met 8 weken de termijn echo.
Zelf heb ik met 8 weken een echo die moet ik zelf betalen, met 10 weken de termijnecho en met 12 weken weer een echo die ik zelf moet betalen. Zou het idd gewoon even navragen aangezien het zoveel kan verschillen per praktijk/centrum

Zwangerschapspagina Banner

sele-1285291
afbeelding van sele-1285291
20 apr 2017 - 12:28

/patty1991,

Bedankt voor je reactie! Ik zal dan wel even vragen of zij dat zien als de termijnecho... mijn volgende afspraak is pas 18 mei, dan zit ik in week 12. Neem aan dat dat niet pas de termijnecho is? bedankt voor je reactie. Het is nu wat duidelijker xxx

Pagina's